Ons verhaal


Wij zijn NAXCAR bv, een autogek familiebedrijf waarvan de firmanaam niet zomaar uit de lucht gegrepen werd:

N= de moeder (Nancy)
A= de zoon (Aaron)
X= de dochter (Xana)
C
A
R
En mede geïnspireerd door onze favoriete Amerikaanse Motorsport "NASCAR", was het niet moeilijk onze bedrijfsnaam te vinden.

Wij zijn NAXcar, aangenaam !
naxcar-team


Naxcar bv werd opgericht in 2011, maar onze Auto-Passie gaat een stuk verder terug...:

Onze overgrootvader is verantwoordelijk voor dit 'auto-virus'. Een zeer bijzonder man waarvan we graag het échte verhaal met u delen...

Het 'virus' voor de automobiel begon wanneer hij als 1 van de eerste gewone burgers in Antwerpen zijn allereerste Amerikaanse wagen kocht en zijn kinderdroom waarmaakte door een eigen garage te starten, in het laatste deel van de 2e Wereldoorlog.
Die Amerikaanse wagen was geen toevallige keuze maar een andere kinderdroom die een extra pittige betekenis kreeg nadat hij gevangengenomen werd door de vijand in WOII,
omdat hij (als man met een gouden hart) onderdak bood aan 'de gezochten'. Hij eindigde in een strafkamp waar hij onder dwang -en tegen wil en dank- werd ingezet als monteur om de vrachtwagens van de bezetter te onderhouden... .
Hij kreeg 2 opties: leven en de vijand helpen of lijdend ten onder gaan...volgens hem was er ook een andere optie.
Onder een vrachtwagen die het terrein verliet klimmen en hopen dat niemand hem zag en eens buiten dagenlang rennen voor je leven...het lijkt een scene uit een film, maar is waargebeurd.
Na D-Day werd het hart voor de Amerikaanse automobiel alleen maar groter en kwamen er enkel nog grote Amerikaanse sleeën en Muscle Cars op zijn oprit.
Onze grootmoeder kwam op de wereld en hij gaf deze passie door aan haar, die het op haar beurt doorgaf aan haar dochter (Nancy) en de kleinkinderen (Xana en Aaron).

Wij hebben allen het geluk gehad om deze bijzondere man met een gouden hart gekend te mogen hebben, zijn passie en eigen wil, maakt dat wij hier de dag van vandaag staan,
letterlijk en figuurlijk.

Dit maakt ons die auto-gekke familie NAXCAR...
Een hecht gezin van auto-gekke-mensen die meer genieten van een echte 'Sunday Cruise' dan een heerlijk ontbijt op zondagmorgen.
(of een combinatie van de 2 mag uiteraard ook!)
Webshop gemaakt met EasyWebshop